lördag 28 maj 2016

Ett enkelt strumpeband

Jag ligger här och funderar på förbättringar i vården. Kanske en yrkesskada som gammal Processledare. Men idag tänkte jag inte på själva vården, utan mer på praktiska detaljer. 

Min säng går inte att manövrera om man ligger i sängen. Man måste först ta sig ur sängen för att komma åt spakarna som reser upp ryggen. Nyopererad som jag är, skulle jag
behövt det ryggstödet för att ta mig ur sängen. I natt satte de dessutom upp gallergrinden så att inte alla mina slangar och påsar skulle ramla ner. Då var det ännu svårare att ta sig ur sängen. 
Såg nyss på Ikeas lilla film "hitta  drömsängen med hjälp av våra experter"  och undrar om inte Ikea skulle kunna samarbeta med tillverkarna av sjukhussängar. 

En annan liten detalj är mina dräneringsslangar med vidhängande påsar. Jag ser ut som en julgran i en Tim Burtonfilm där de hänger och slänger halvfyllda med blod, när jag rör mig. De hänger nedanför nattskjortan och är en förfärlig syn!  Jag funderar på om man skulle kunna sy ett förkläde med fickor, där man kunde ha sina slangar och påsar. Ett sånt där som mammorna hade på 50-talet.

Och så var det operationsstrumporna. Det osexigaste plagget i operationsutstyrseln. De hasar bara ner. Tänk om sjukhuset kunde bistå med ett litet strumpeband med sjukhusets logga. Det kunde man få ta med sig hem som souvenir.